IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
14:42 | 3 ноември 2014
Обновен: 05:50 | 24 април 2024

България не признава изборите в Донецк и Луганск

България не признава проведените в неделя от сепаратистите избори в Източна Украйна. Тези избори не отговарят на международното право, заяви пред БНР директорът на пресцентъра на външното ни министерство Геновева Червенакова.

По материала работи: Пламен Янков
България не признава изборите в Донецк и Луганск

България не признава проведените в неделя от сепаратистите избори в Източна Украйна.

Тези избори не отговарят на международното право, заяви пред БНР директорът на пресцентъра на външното ни министерство Геновева Червенакова.

Тези така наречени "избори" са в противоречие с действащото украинско законодателство и с протокола от Минск и не допринасят за намирането на трайно политическо решение на кризата в Украйна, посочи тя. 

Призоваваме страните, подписали Минските договорености, към тяхното стриктно спазване и прилагане при зачитане на териториалната цялост, суверенитета, независимостта и единството на Украйна, каза Червенакова.

Изборите, проведени в неделя в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република, бяха признати от Русия. ЕС и САЩ обаче ги отхвърлиха като незаконни.

Коментари

Новини Варна