IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:59 | 4 ноември 2014
Обновен: 02:53 | 21 април 2024

Критично остава състоянието на самозапалилата се жена

38-годишната Лидия е с 90% изгаряния по цялото тяло

По материала работи: Златина Добрева
Критично остава състоянието на самозапалилата се жена

Критично остава състоянието на 38-годишната Лидия, която е с 90% дълбоки изгаряния по цялото тяло. Продължава борбата за живота й, коментираха от "Пирогов" за БГНЕС.
Младата жена се самозапали вчера пред сградата на президентството докато вътре президент и политици провеждаха консултации за бъдещото управление на държавата. Ужасяващият инцидент се случи минути преди 15 часа. 38-годишната Лидия Петрова, заляла се със запалителна течност, пламна като факла пред погледите на десетки журналисти и случайно преминаващи пред сградата на президентството.
Служители на НСО и преминаващи граждани се втурнаха с пожарогасители и палта да гасят горящото тяло на жената. Районът веднага бе отцепен. Линейка и спешен екип вдигнаха на носилка жената, която все още дишаше. Лицето й бе неузнаваемо.
Началникът на клиниката по изгаряния на "Пирогов" проф. Огнян Хаджийски съобщи, че състоянието на младата фотографка, която е и лектор на фотопленери и на курс по фотография за деца, е критично. Жената е с 90% изгаряния по лицето и тялото. Проф. Хаджийски определи такова изгаряне като неспасяемо, то е несъвместимо с живота. От вчера тя е изцяло на апаратно дишане.

Коментари

Новини Варна