IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:12 | 4 ноември 2014
Обновен: 17:29 | 17 април 2024

Майката на Лидия: Тя е много силна, някой я е подтикнал

Младата жена била обезпокоена след атентата в Бургас

По материала работи: Златина Добрева
Майката на Лидия: Тя е много силна, някой я е подтикнал

Лидия е много силен човек и не е способна да се самозапали. Това обяви майката на младата жена, която се самозапали пред президентството вчера, Снежана Петрова. Тя призова медиите да търсят кой е подтикнал дъщеря й да предприеме крайната стъпка.
39-годишната Лидия Петрова се самозапали вчера следобед пред сградата на президентството, докато там се провеждаха консултациите за съставяне на правителство. Младата жена е в критично състояние с 90 процента изгаряне и лекарите в „Пирогов“ не дават надежда за оцеляването й.
„Шансът й е нулев – няма възможност за 1% оцеляване“, каза и съкрушената майка, цитирана от „Фокус“. „Защо младите хора така си отиват?”, попита тя.
Снежана Петрова беше категорична, че дъщеря й не е душевноболна, каквито версии се появиха веднага след трагедията. Тя отхвърли и версията младата жена да е била част от секта, каквото предположение направи сестрата на Лидия по-рано.
„Не е била обвързана с конкретни хора, не е била обвързана със секти”, каза майката. Тя допълни, че от две години Лидия се чувствала обезпокоена заради атентата в Бургас.
„Тя не го е направила. Търсете човека, който я е подтикнал”, призова медиите Снежана Петрова. Майката попита и къде е раницата, от която се твърди, че дъщеря й е извадила запалителните вещества.
Снежана Петрова разказа, че дъщеря й е завършила учителски колеж, след това рехабилитация. Работила е и като фотограф във в. „Труд”.
Междувременно няколко души запалиха свещи пред президентството, където Лидия Петрова се самозапали вчера. Те са убедени, че решението за крайната й стъпка е продиктувано от трудния живот на българите.
Въпреки че призна, че не познава Лидия, нито знае как е живяла, млад мъж коментира, че явно е взела крайно решение, защото е била сама срещу държавата. Според него вина за случилото се имат политиците и институциите.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна