IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:27 | 7 октомври 2017
Обновен: 21:34 | 7 май 2024

Първият випуск военни лекари започна обучение във Варна и София

След 6-годишно образование, студентите ще бъдат магистри по медицина и бакалаври по организация и управление на военни формирования

По материала работи: Деян Михайлов
Първият випуск военни лекари започна обучение във Варна и София

За първи път у нас се въвежда специалността военен лекар. Обучението се провежда едновременно във Висшето военноморско училище, Медицинския университет във Варна и Военномедицинска академия в София.

За 19 младежи от първия випуск учебната година започна преди дни.
15 девойки и четирима млади мъже са първите, записали се в специалността. Освен че ще положат Хипократова клетва, те вече се заклеха и пред Отечеството.

След 6-годишно образование, студентите ще бъдат магистри по медицина и бакалаври по организация и управление на военни формирования.

Военният лекар съчетава призванието за спасявате на човешки живот с обичта към родината, казват първокурсниците.

"Качествата, които ни учат тук да имаме, ще ни помогнат в по-екстремни условия, както да помагаме от медицинска гледна точка, така и на отечеството", смята Лора Хаджиянева.

"Стресът, който ни бива упражняван от двете професии, които искаме да придобием след това, ще ни помогне да се справим още по-добре в евентуални бойни ситуации." - споделят студентите.

Те ще бъдат изградени и като офицери и като лекари.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна