IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
13:43 | 8 ноември 2014
Обновен: 19:18 | 17 април 2024

Министър Вучков поздрави полицаите с празника им

Ще имате нашата пълна подкрепа, когато стриктно и съвестно изпълнявате своите служебни задължения, каза той

По материала работи: Златина Добрева
Министър Вучков поздрави полицаите с празника им

Искам да гарантирам от името на политическото ръководство и това ще изисквам от професионалното ръководство на вътрешното министерство, че ще имате пълната наша подкрепа, когато стриктно и съвестно изпълнявате своите служебни задължения. Независимо от промените, които съпътстват нашето ежедневие, българският полицай няма право да изпитва неудовлетворение от своята служба и законите действат независимо от политическите и управленските промени. С тези думи се обърна към полицейските служители министър Веселин Вучков по повод професионалния празник на българската полиция – 8  ноември. Тържествената церемония с църковен ритуал се проведе днес сутринта в комплекса на Главна дирекция “Криминална полиция” и Главна дирекция “Охранителна полиция“ в столицата. Министърът на вътрешните работи подчерта, че бъдещите промени не трябва да се отразяват върху работата на служителите и техните усилия трябва да бъдат насочени към трите приоритета на българската полиция – охрана на обществения ред, разследването на престъпленията по правилата на НПК и оперативно-издирвателната дейност. Той пожела на полицаите здраве и ги призова към безпределна принципност в изпълнение на техните професионални задължения.
Свои поздравления към служителите отправи и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който им благодари за положените усилия в работата. Приветствие беше направено и от директора на Главна дирекция “Охранителна полиция” Тодор Гребенаров.
Църковен ритуал по повод празника отслужи негово преосвещенство Браницкият епископ Григорий, викарий на патриарх Максим. Той благослови представителните знамена на полицията и служителите от представителните блокове на Дирекция “Жандармерия”, СДВР и курсанти от академията на МВР.
От ръководството на вътрешното министерство поднесоха венци в памет на полицейските служители, загинали в изпълнение на служебния си дълг. Венци и цветя в тяхна памет бяха поднесени и от името на ръководството на Народното събрание, началника на отбраната и от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Коментари

Новини Варна