IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:29 | 8 ноември 2014
Обновен: 07:42 | 17 април 2024

Митничари откриха стоки менте

Хванати са предимно детски комплекти и чорапи

По материала работи: Златина Добрева
Митничари откриха стоки менте

Недекларирани стоки и текстилни изделия, имитиращи известни търговски марки, откриха и задържаха служителите от мобилни митнически групи на "Лесово".
При проверка на български камион, пътуващ от Турция през България за Румъния, са задържани 235 комплекта детски анцузи "Мики Маус", 400 комплекта пижами "Мики Маус", 190 комплекта анцузи "Найк" и 4680 чифта чорапи "Адидас", съобщават от агенцията "Митници".
При проверка на български камион, пътуващ с ТИР-карнет от Турция през България за Украйна, мобилната митническа група на МП "Лесово" е открила и задържала 600 детски комплекта с принтове и надписи, имитиращи анимационните герои на "Дисни".
В украински микробус, пътуващ от Турция през България за Украйна, служителите от мобилна митническа група на МП "Малко Търново" са открили недекларирани 600 чифта панталони и пижами. В превозното средство са намерени и цигари и тютюн за пушене без акцизен бандерол.
В български бус, пътуващ от Гърция за България, служителите от мобилна митническа група в района на ГКПП "Маказа" са открили и са задържали 360 чифта спортни обувки, имитиращи марките "Адидас", "Найк" и "Рийбок". По случаите са съставени актове.

Коментари

Новини Варна