IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:55 | 10 ноември 2014
Обновен: 07:49 | 17 април 2024

Президентът: Служебното правителство се справи достойно

Служебното правителство се справи достойно с поставената задача и да организира плавен преход към ново правителство. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на отчета и оценката на служебното правителство в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. За две г

По материала работи: Пламен Янков
Президентът се отчете  за две години управление

Служебното правителство се справи достойно с поставената задача и да организира плавен преход към ново правителство. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на отчета и оценката на служебното правителство в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. За две години пет правителства и три парламента се смениха в България.

Плевнелиев посочи, че служебните министри доказаха, че може да се свърши много работа за кратко време, когато си професионалист. „Те работиха по съвест. Предприеха основни мерки в енергетика, здравеопазване, правосъдие, възвръщането на доверието на ЕС и т.н. В мандата на проф. Близнашки влезе в сила споразумението за партньорство с ЕК в периода 2014 – 2020 година”, заяви той.
Плевнелиев подчерта, че служебното правителство е изпълнило успешно основната си мисия за организиране и провеждане на парламентарните избори. „Изборният борд доказа смисъла на сътрудничеството между граждански организации, институции за провеждане на честни избори”, обяви държавния глава.
Плевнелиев коментира въпросът с европейските фондове, подчертавайки, че за периода 2009 – 2012 година се е наблюдавало силно ускоряване, а при правителството на Пламен Орешарски точно обратното.
Държавният глава заяви, че избирането на Кристалина Георгиева за заместник-председател на ЕК е безспорен успех. „Получаването на този най-висок пост е доказателство за доверието ,с което се ползваха българската кандидатура и служебно правителство”, каза още Росен Плевнелиев.

Коментари

Новини Варна