IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:14 | 11 ноември 2014
Обновен: 07:34 | 17 април 2024

Георги Близнашки: Не е имало чистка

Аз се опитах да направя нещо по европейски образец, коментира бившият служебен министър

По материала работи: Златина Добрева
Премиерът призова за национална солидарност с пострадалите от наводненията

„Не е имало чистка. Ако бях уволнил всички областни управители, най-вероятно това щеше да се забрави за два дни. Аз се опитах да направя нещо по европейски образец - да поддържам едно равновесие между основните политически сили с оглед на резултатите от последните избори и оттук дойде сложността на това упражнение", каза по Нова тв проф. Георги Близнашки, бивш служебен министър.
Той допълни, че в началото са били сменени само няколко областни управители - хора, срещу които е имало протести при назначаването им, но после са се появили още седем души, които са се оказали в листите за народни представители. „Така се стигна до числото 17, но това не е драма", уточни той.
Близнашки беше категоричен, че служебният кабинет се е справил с провеждането на изборите. „Бяха взети превантивни мерки срещу купуването на гласове и това явление спадна с около 30%", каза още той.
На въпрос променя ли властта хората и защо се е здрависал с Делян Пеевски Близнашки отговори, че той е учтив човек.

Коментари

Новини Варна