IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:49 | 11 ноември 2014
Обновен: 07:35 | 17 април 2024

Туристи от цял свят посетили "Двореца" в Балчик тази година

Сред чужденците има най-много руснаци, румънци и немци

По материала работи: Златина Добрева
Туристи от цял свят посетили "Двореца" в Балчик тази година

Около 150 000 туристи от цял свят са посетили "Двореца" в Балчик от началото на годината до края на октомври, съобщи директорът на държавния културен институт Жени Михайлова.
Най-многобройни сред туристите са руснаците, българите, румънците, гости от Германия, Великобритания, Полша и други европейски страни, каза директорът на културния център, цитирана от БТА.
Комплексът е сред стоте национални туристически обекта и през този сезон е привлякъл ценители на културните и историческите забележителности и от Китай, Япония, Канада.
"Двореца" ще разполага през новия туристически сезон с информационен център, в който всеки посетител ще може да научи повече не само за бившата резиденция на румънската кралица Мария, но и за обектите на културно-историческото наследство по Северното Черноморие, съобщиха от културния институт.
Сред новите атракции догодина ще бъде и галерията "Тунела", в която ще бъдат представяни музейни експозиции и изложби на пластичните изкуства.
Информационният център и галерията, които се изграждат с ресурс от 77 000 евро по съвместен проект с румънската община Текиргьол, трябва да бъдат оборудвани още преди края на 2014 г., добави Михайлова.

Коментари

Новини Варна