IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
20:14 | 11 ноември 2014
Обновен: 20:50 | 21 април 2024

Работодателите и синдикатите не одобряват актуализацията на бюджета

Тази актуализация е много по-добра от предложената от служебното правителство, твърди експерт.

По материала работи: Деян Михайлов
Дефицитът в бюджета може да стигне 3%

Работодателите и синдикатите не одобряват актуализацията на бюджета. Те са единодушни, че дефицитът не трябва да минава 3%, за да избегнем наказателна процедура от ЕС. Това обаче трябва да стане не с дълг, а със съкращаване на разходите.

Работодатели и синдикати обсъждаха актуализацията на бюджета с финансовия заместник-министър, Кирил Ананиев, докато тя се гласуваше на първото заседание на Министерския съвет.

Цветан Симеонов от БТПП заяви тяхната обща категорична позиция: „Не само всички работодатели, но и всички синдикати са категорични да не се надхвърля трипроцентният дълг".

Според Божидар Данев, председател на БСК, не трябва да се тегли дълг за покриване на гарантираните влогове в КТБ, а с други инструменти да се покрият липсващите средства във Фонда за гарантиране на влоговете. Той обаче е категоричен, че тази актуализация е много по-добра от предложената от служебното правителство.

Коментари

Новини Варна