IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
08:38 | 12 ноември 2014
Обновен: 06:16 | 27 март 2024

Градоначалникът на Бургас стана "Кмет на годината"

В надпреварата участваха кметове от всичките 264-общини в страната

По материала работи: Златина Добрева
Градоначалникът на Бургас стана "Кмет на годината"

Кметът на община Бургас Димитър Николов получи приза „Кмет на годината” за 2014 г.
Наградата бе връчена от председателя на НС Цецка Цачева и миналогодишния носител на приза кмета на София Йорданка Фандъкова.
Церемонията се проведе в НДК. На нея присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметове на български общини и др.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова бе отличена в категория „Усвояване на евросредства”, а кметът на община Кюстендил Петър Паунов получи отличието „Кмет на годината“ в категория „Развитие на туризма“.
Кметът на община Пловдив Иван Тотев беше отличен с наградата „Кмет на годината” в категорията „Успешно привличане на инвестиции”. При получаването на приза той заяви, че наградата, която получава, е различна от очакванията на всички. „Може би повече очаквахме наградата за културата.
Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров бе отличен в категория "Поддържане и развитие на спорта".
Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов получи приза в категория „Кмет на гражданите за голяма община. "Знам едно със сигурност: Благоевград обичам ви“, заяви Камбитов при получаването на наградата си, цитиран от "Фокус".
Кметът на община Велико Търново Даниел Панов получи наградата в категорията „Адекватна реакция при криза. При получаването й Панов заяви, че тази награда е за тези, които са спасили десетки животи в общината - за всички институции, които оказаха помощ и съдействие, както и за бизнеса, който се отзовал.
Специалната награда беше връчена на кмета на община Сливница Васко Стоилков, информира dnes.bg.
В надпреварата за "Кмет на годината" бяха номинирани всички 264 кметове на България. Едновременно с това те са гласували за своите колеги в 8 категории – „Успешно привличане на инвестиции”, „Усвояване на евросредства”, „Опазване на околната среда”, „Развитие на туризма”, „Адекватна реакция при криза”, „Поддържане и развитие на спорта”, „Осигуряване на условия за отглеждане на деца” и „Кмет на годината”. Гражданите са имали възможност да гласуват за оспорваната категория „Кмет на гражданите”.
Конкурсът има за цел да постави във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове от всичките 264-общини в страната, техните добри постижения и полезни практики за изминалата календарна година.

Коментари

Новини Варна