IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
12:00 | 12 ноември 2014
Обновен: 08:37 | 17 април 2024

Парламентът освободи зам.-шеф на Комисията за финансов надзор

Подал оставка по лични причини

По материала работи: Златина Добрева
Парламентът освободи зам.-шеф на Комисията за финансов надзор

Парламентът освободи зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Николай Попов, който вчера подаде оставка по лични причини. Той беше освободен с 97 гласа „за“, 17 „против“ и 23 „“въздържал се“. От ГЕРБ 59 депутати бяха „за“ и 1 се въздържа. Депутатите от ДПС също гласуваха единно „за“.
Николай Попов напуска заради несъгласие със ставащото там, коментира оставката по време на дебатите депутатът от БСП Георги Кадиев.
„Тя умишлено е без мотиви, защото Попов показва несъгласие с това, което става в Комисията“, каза той. Кадиев поиска подалият оставка да бъде изслушан от депутатите. Според него и председателят на КФН Стоян Мавродиев трябва да говори пред Народното събрание, за да каже какво се случва.
Искането му обаче беше отхвърлено от мнозинството.
В подкрепа на решението на Попов да се оттегли от КФН се изказа бившият финансов министър, а сега депутат от ДПС Петър Чобанов. Той обясни, че след оттеглянето му в комисията вероятно ще се работи по-спокойно. Чобанов призова и да се повдигне въпросът какви решения е защитавал Попов.
Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов също подкрепи оставката на Попов. Той попита БСП къде са били, когато са летели оставки в сектор „Сигурност“ на качествени и стойностни хора.
Кадиев отвърна, че Попов също е много качествен човек, от оттеглянето на който българската администрация може да загуби. Според депутата върху Попов е оказан натиск. „Защо КФН тотално пропусна КТБ?”, попита Кадиев, цитиран от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна