IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:19 | 12 ноември 2014
Обновен: 06:23 | 27 март 2024

Назначиха нови шефове в тотото

Живко Вангелов е новият председател на борда на директорите на Спортния тотализатор

По материала работи: Златина Добрева
Назначиха нови шефове в тотото

Спортният министър Красен Кралев обяви, че е назначил нови шефове в тотото след първото редовно заседание на Министерския съвет.
Живко Вангелов е новият председател на борда на директорите на Спортния тотализатор, изключително популярен наш спортист, едно от най-големите имена в българската борба. Изпълнителен директор ще бъде Дамян Дамянов, който по време на предишния мандат на Бойко Борисов е бил шеф на Спортния тотализатор, съобщи той.
Кралев заяви, че има изключително добри впечатления от работата на Дамянов.
Министърът напомни, че тотализаторът е основен източник на доходи за българския спорт, и изрази увереност, че той ще допринесе за увеличаване на приходите.
Това е едно нормално търговско дружество, което всячески ще бъде подкрепяно от нас да е успешно на пазара в условията на остра конкуренция и на частните оператори, за да можем да генерираме повече средства за българския спорт, заяви той.
Министърът посочи, че приоритетно се разработва нова система за финансиране на федерациите и клубовете, като приоритетни ще са тези федерации, които работят успешно. Кралев подчерта, че тези, които извършват символична дейност, ще получат и символично финансиране, защото „не сме толкова богати, че да бъдем разточителни“.
Финансиране могат да очакват и федерациите, които обръщат внимание на детско-юношеския спорт.
До края на седмицата се очаква министърът да има предложение за екипа си. В момента сме достатъчно добре окомплектовани, можем да работим. Съвсем скоро ще предложа още един заместник, който ще бъде със спортна биография, обяви Красен Кралев.
По думите му има сериозен проблем във връзка с реконструкцията на Зимния дворец, защото проектът е за 50 млн. лв., а държавното финансиране е 35 млн. лв. Служебният министър Евгения Раданова е обжалвала тази поръчка и в момента е в ръцете на КЗК, каза министърът и допълни, че се очаква решение по казуса в следващите дни.
Ако решението не е в наша полза, ще обжалваме докрай, защото смятаме, че поръчката не е проведена по надлежния ред и остават доста съмнения около нея, обясни той, цитиран от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна