IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:34 | 12 ноември 2014
Обновен: 08:32 | 17 април 2024

Трима депутати си дават имунитета

Цветан Цветанов, Илия Илиев и Георги Свиленски искат да изчистят имената си

По материала работи: Златина Добрева
И днес парламентът няма да работи

Трима депутатите сами ще внесат искане за свалянето на имунитета им, след като по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще поиска да останат без защитата си на народни представители.
Срещу председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се водят три дела.
"Изпратил съм писмо на главния прокурор Сотир Цацаров в деня, в който беше положена клетва от всички нови депутати, с молба колкото е възможно по-бързо да може да се поиска този имунитет и той ще бъде даден по собствено желание. Няма драма, заявявал съм категорично още от миналата година“, заяви той.
Депутатът от ДПС Илия Илиев също увери, че сам ще се откаже, макар че няма представа за какво е разследването срещу него.
"Изобщо не се притеснявам. Малко съм изненадан, защото това става, когато станах депутат и вече е интересно за обществото, но нека си върви разследването“, коментира той.
В искането на Цацаров е посочено, че срещу Илиев има разследване за данъчни престъпления, пише dnes.bg.
Социалистът Георги Свиленски също ще даде имунитета си, съобщиха от пресцентъра на БСП. Делото срещу него е за причинени значителни стопански щети.
Социалистът посочи, че иска възможно най-бързо да приключи разследването, за да си изчисти името.
Лидерът на “Атака“ Волен Сидеров, срещу когото има обвинение за хулиганство, не беше открит за коментар, както и Димитър Димитров от БСП, който е обвиняем за противозаконно повреждане на ипотекирано имущество.

Коментари

Новини Варна