IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
17:00 | 13 ноември 2014
Обновен: 03:39 | 21 април 2024

Пети митничар от Лесово остава за постоянно в ареста

Специализираният апелативен съд върна в ареста Димитър Шопов

По материала работи: Златина Добрева
Пети митничар от Лесово остава за постоянно в ареста

Специализираният апелативен съд върна в ареста пети митничар от ГКПП "Лесово", който досега бе без никаква мярка за неотклонение.
На 5 ноември Специализираният наказателен съд остави в ареста четирима от седемте задържани митничари от ГКПП "Лесово", включително началника на пункта Димитър Колев.
Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група за вземане на подкупи, в която участват подчинените му Георги Банев, Чавдар Дюлгеров, Димитър Шопов, Юрий Кузнецов, Илия Илиев и Йоалита Бозукова.
Илиев и Бозукова са пуснати под парична гаранция, а спецмагистратите решиха, че Димитър Шопов трябва да бъде освободен без никаква мярка за неотклонение, тъй като по делото липсва изискуемия минимум от предпоставки, за да бъде задържан.
Днес обаче втората специнстанция - Специализираният апелативен съд взе решение да наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ и на Шопов, предаде „Фокус“.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като са налице доказателства за участието му в престъплението.
В секретните материали по делото е налице, че е имало среща с Димитър Колев, при която Димитър Шопов му е предал плик. Според доказателствата, парите от корупционни действия са предавани на Колев, пише dir.bg.
Освен това спецмагистратите прецениха, че е налице реална опасност от извършване на ново престъпление, като има и опасност лицата да въздействат върху показанията на вече разпитани свидетели, както и на такива, които предстои да бъдат разпитани.
Заседанията на спецсъдилищата по гледането на мерките за неотклонение се гледат при закрити врата по искане на защитата на началника на ГКПП "Лесово" Димитър Колев, тъй като в СРС-тата имало данни за интимния му живот.

Коментари

Новини Варна