IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
13:10 | 14 ноември 2014
Обновен: 17:12 | 17 април 2024

66-годишен падна в асансьорна шахта

Инцидентът стана в хотел във Велинград

По материала работи: Златина Добрева
66-годишен падна в асансьорна шахта

66-годишен софиянец е с опасност за живота, след като паднал в асансьорна шахта на хотел във Велинград. Това съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов пред „Фокус“.
Инцидентът станал в един от СПА хотелите, където мъжът бил гост.
Човекът e паднал от около 5 метра височина, тъй като е бил на първия етаж. Вероятно някоя от защитите на асансьора не е сработила.
Екипи на пожарната и медицински екипи са пристигнали на място и са оказали помощ на пострадалия, който е със сериозни травми.
Първоначално той е настанен в болницата във Велинград, а след това в "Пирогов".
Софиянецът е с множество фрактури - на краката, тазобедрената става и на лумбални прешлени. Има опасност за живота му, обясни Стоянов.
На мястото е извършен оглед и е образувано досъдебно производство, информира dnes.bg.
Първоначалните данни са за неправилна експлоатация на асансьора, но досъдебното производство ще установи дали той е бил изправен и дали мъжът е допуснал грешка при използването му.
Два смъртни случая имаше в последните месеци при инциденти с асансьори. През август жена загина при падане на асансьор в столичен блок, а през октомври почина мъж, който падна в асансьорна шахта при опит да излезе от блокирала кабина.

Коментари

Новини Варна