IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
18:15 | 14 ноември 2014
Обновен: 09:57 | 20 април 2024

Депутатите отказаха да бъдат тествани за наркотици

От БСП се възпротивиха на идеята, защото според тях по този начин се вменява презумпция за виновност на народния представител

По материала работи: manager
Депутатите отказаха да бъдат тествани за наркотици

С два гласа "за" и осем "въздържал се" временната комисия за подготовка на правилника на новия парламент отхвърли предложението на Патриотичния фронт веднъж годишно депутатите да се подлагат на изследване за употреба на наркотични вещества, предаде "Дневник".

 

От БСП се възпротивиха на идеята, защото според тях по този начин се вменява презумпция за виновност на народния представител, че употребява наркотици, а целта им била да издигат авторитета на Народното събрание и депутата.

 

Има нужда, има колеги, които е видно, че изпадат в злоупотреба от някои вещества, не са само алкохолни, коментира Данаил Кирилов от ГЕРБ. И посочи, че в минали парламенти са се разнасяли дрегери из пленарна зала.

 

През годините, а и в рамките на този мандат, има колеги които вероятно дават повод не само вие да поискате подобен тест, но и за предложения за психотест, добави и председателят на временната комисия Десислава Атанасова (ГЕРБ). Според нея обаче това няма как да стане "със сила и принуда" и затова е редно всяка парламентарна група да си вкара такова условие във вътрешния правилник.

Коментари

Новини Варна