IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:25 | 15 ноември 2014
Обновен: 17:03 | 17 април 2024

Започва изплащането на обезщетенията за „син език”

Първите 300 000 лева са били преведени вчера, заяви министър Танева

По материала работи: Златина Добрева
Започва изплащането на обезщетенията за „син език”

Започва изплащане на обезщетенията на стопаните, чиито животни пострадаха от болестта „син език”, заяви в Сливен министърът на земеделието и храните Десислава Танева.
Тя добави, цитирана от „Фокус”, че за това е направена организация. Имало е забавяне на обработката на документи, те ще бъдат готови до понеделник, а тези, които са обработени - са върнати по областните дирекции на безопасност на храните. Първите близо 300 000 лева са били преведени в петък за започване изплащането на обезщетенията за син език. Общата сума, с която се разполага преди актуализацията на бюджета за изплащането на обезщетенията за „син език”, е 1,5 млн лева. В актуализацията има заложени още 2 млн. лв, за да могат да бъдат изплатени. Танева коментира още, че първият Консултативен съвет, който ще бъде свикан, ще бъде по животновъдство предвид кризата в сектора. В петък е проведена среща с представители на всички браншови организации с представители на всички сектори, за да бъде представен политическият кабинет на Министерство на земеделието и храните.

Коментари

Новини Варна