IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:25 | 16 ноември 2014
Обновен: 10:47 | 18 април 2024

Лиляна Павлова предупреди, че ще загубим огромни суми от евросредствата

До края на годината ще загубим огромни суми по оперативните програми „Регионално развитие“ и „Околна среда“. Последната възможна дата за разплащане с тези средства е до 10 декември. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна

По материала работи: Пламен Янков
Лиляна Павлова предупреди, че ще загубим огромни суми от евросредствата

Лиляна Павлова предупреди, че ще загубим огромни суми от евросредствата

До края на годината ще загубим огромни суми по оперативните програми „Регионално развитие“ и „Околна среда“. Последната възможна дата за разплащане с тези средства е до 10 декември. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването „Тази неделя” на бТВ.
Тя посочи, че по програмата за регионално развитие към настоящия момент има 106 милиона евро, които са рискови за страната ни.
„Всяко едно евро, което успеем да разплатим, ще е победа и ще е спасено. Всичко, което не разплатим, остава неусвоено и ще се приспадне от общия бюджет на България. Това са фактите – ще работим, за да минимизираме щетата, която така или иначе е в милиони“, заяви Павлова. 
Тя даде пример и със строителството на магистрала „Марица“, чието изпълнение има закъснение от година и два месеца. 
„Това е с всеки проект – те или са замразени, или имат закъснение, или не се работи по тях с необходимия темп“, посочи регионалният министър. 
По думите й много от дейностите в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са на етапа на развитие, в което са оставени през март 2013 г. и сега новото правителство започва от етапа, на който ги е оставило тогава. 
„Първо трябва да стабилизираме ситуацията, да събудим всичко от забвението, в което е потънало. Тази година и половина трябва да я компенсираме в първите две години от мандата, чак тогава ще можем да започнем да надграждаме“, заяви министър Павлова.

Коментари

Новини Варна