IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
14:11 | 17 ноември 2014
Обновен: 19:56 | 17 април 2024

Задават се валежи и застудяване

И през следващото денонощие времето в страната ще се задържи сравнително топло за периода от годината, по-често ще е със значителна облачност, а в низините в предобедните часове и с намалена видимост. Такава е прогнозата за времето на Националния институт

По материала работи: Пламен Янков
Задават се валежи и застудяване

И през следващото денонощие времето в страната ще се задържи сравнително топло за периода от годината, по-често ще е със значителна облачност, а в низините в предобедните часове и с намалена видимост. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров. Атмосферното налягане ще се задържа малко по-ниско от средното.Едва вечерта от запад ще започнат нови превалявания. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще се между 4° и 9°, а максималните между 11° и 16°.

По Черноморието ще е предимно облачно, без валежи, а вятърът ще е до умерен от югоизток. Максималните температури ще са около 12-14°. Вълнението ще е 2-3 бала. По-високите части на планините ще духа умерен и силен югозападен вятър. Ще бъде предимно облачно, през по-голямата част от деня без валежи. Привечер над планините от Западна България ще завали. Дневна температура на 1200 м.н.в. около 9-10°, на 2000 м. около 4°.
През нощта срещу сряда валежите ще обхванат Западна България, а в сряда ще завали и в Централна и Източна. Ще бъде все още сравнително топло с максимални температури между 13° и 18°, но по-късно вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. След обяд в западните райони валежите ще отслабнат и в повечето места ще спират. В четвъртък ще духа умерен северозападен вятър. Ще има променлива, често значителна облачност. Ще има и слаби превалявания, на повече места в Северна България. С понижението на температурите във високите полета е възможно да превали и сняг. В петък вятърът ще се ориентира от север и ще отслабне, само по морския бряг ще остане умерен. Понижението на температурите ще продължи. Ще има и предимно слаби валежи, в повечето места от дъжд, но във високите полета, Предбалкана и североизточните райони и от сняг. 

Коментари

Новини Варна