IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:24 | 18 ноември 2014
Обновен: 20:14 | 17 април 2024

Братът на президента съди МВР заради сина си

Румен Плевнелиев: Той е инвалид, 3 пъти по-безопасен е от останалите

По материала работи: Златина Добрева
Братът на президента съди МВР заради сина си

Братът на президента Росен Плевнелиев - Румен, ще съди МВР заради инцидента със задържането на сина му Станислав преди месец.
Разполагаме с медицински документи, че Станислав е бил бит, настоя Румен Плевнелиев по bTV и добави, че има и свидетелски показания, които доказват, че униформените са превишили правата си.
22-годишният Станислав Плевнелиев беше арестуван в средата на октомври на кръстовище в Благоевград. Според полицаите той е минал на червен светофар. След прекарани часове в ареста младежът обяви, че е бил бит, и полиция и прокуратура започнаха проверка.
Според резултатите от разследването няма данни за нанесен побой над младежа, но Румен Плевнелиев е категоричен, че това не е така.
Станислав е инвалид, като в случая полицията е превишила правата си, настоя той.
Румен Плевнелиев увери, че искът към МВР ще е за за нормална сума, защото "все пак тук не сме Америка".
„Вярвам в българските съдилища, те добре си знаят законите и правата", каза още той.
По думите му семейството му е искало отвод на прокурора по делото, защото обвинителката е работила в системата на МВР, а съпругът й все още е там.
По думите му Станислав, който е диабетик , е „3 пъти по-безопасен от останалите граждани”.
Все пак бащата подчерта, цитиран от dnes.bg, че забавеният с 2-3 часа инсулин не е застрашил здравето на младежа, но въпросът е, че е бил бит.
Той бе категоричен, че е "за" наказанията, но само когато има нарушения.

Коментари

Новини Варна