IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
15:31 | 18 ноември 2014
Обновен: 10:49 | 27 март 2024

Разбиха канал за нелегални мигранти

Задържани са двама иракски граждани в частен имот

По материала работи: Златина Добрева
Разбиха канал за нелегални мигранти

Канал за превеждане на нелегални мигранти от Турция през България и Сърбия за Западна Европа е разбит в Перник. Задържани са двама иракски граждани в частен имот, използван като депо, съобщиха от ДАНС.
По случая е уведомена Районна прокуратура-Перник. Образувано е наказателно производство, като се провеждат процесуално-следствени действия по разкриване на механизма и доказване на вината на участниците в престъпната дейност.
При друга специализирана операция на ДАНС е пресечена незаконна дейност по предоставяне на сексуални услуги в София.
В рамките на образуваното по случая досъдебно производство са извършени претърсвания на адреси и автомобили, както и обиски на намиращите се там лица. Иззети са мобилни телефони, компютърни конфигурации, фотоапарати, парични суми, получени за сексуални услуги и договори за наемане на жилища.
За 24 часа по ЗДАНС са задържани двама български граждани, единият от които е организаторът на престъпната дейност. На лицето е повдигнато обвинение по чл. 155, ал. 2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка”. Други четири лица са разпитани като свидетели.

Коментари

Новини Варна