IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
18:09 | 18 ноември 2014
Обновен: 07:12 | 25 април 2024

Лекуват във Варна обгорелия в “Нефтохим” работник

Монтьорът бил буквално сварен при аварията

По материала работи: Борис Проданов
Лекуват във Варна обгорелия в “Нефтохим” работник

Във ВМА-Варна лекуват работник пострадал при инцидент в “Нефтохим Бургас”. 50-годишният мъж е в тежко състояние с изгаряния от пара. Това се е случило при ремонт на тръбопровод, разкри директорът на ГИТ – Бургас, Павлин Васков.
Монтьорът Златин Тотев е с опасност за живота от жестоките изгаряния.


Той е бил в термичен шок с изгаряния, засегнали 90% от кожата по тялото.
Екипите на Спешното отделение са обработили раните и са подготвили пострадалия за транспортиране в специализираната клиника по изгаряния във ВМА – Варна.


В 14,50 ч. днес пациентът е отпътувал към Варна с реанимобил и екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас.
Пострадалият е служител на външна фирма, работеща на територията на рафинерията. При планов ремонт на тръбопровод и демонтаж на част от него внезапно изтекла вряла вода и го попарила. Тотев не е нефтохимик. Все още не е ясно дали инцидентът е станал при производствена авария или работникът не е спазил изискванията за безопасност на работното си място.


"Коментар е рано да направя. Изпратил съм екип там и се извършва стандартно разследване. Работникът е пострадал от горещата вода, а не би трябвало да има такава там, тъй като още вчера тръбопроводът е бил обезопасен", каза още Павлин Васков, шеф на бургаската инспекция по труда.


През декември миналата година волтова дъга от срязан кабел обгори 4-ма работници в “Нефтохим”. Другите двама мъже имаха по 5% изгаряния.


Тогава кметът на Бургас коментира, че ще настоява за разкриването на отделение по изгаряния в бургаската болница, защото в случай на производствена авария лечението трябва да става във Варна.

Коментари

Новини Варна