IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
20:10 | 18 ноември 2014
Обновен: 03:17 | 16 април 2024

Изобличеният в подкуп полицай подал молба за пенсиониране

Междувременно от МВР изнесоха данни, според които от началото на годината са образувани 43 дисциплинарни производства за корупция

По материала работи: manager
Изобличеният в подкуп полицай подал молба за пенсиониране

В столичния кв. Борово е заснето видеото, изобличило полицая, който взима подкуп от шофьор, съобщи бТВ. Тази сутрин изобличеният катаджия е подал молба за пенсиониране, но с вчерашна дата. Дисциплинарното разследване срещу него ще приключи до месец.

 

26-годишният студент Димитър Димитров запечатал корупцията на пътя. Младежът готви магистратурата и работи по нея вкъщи. Миналият четвъртък следобед, докато е на балкона, вижда патрул на КАТ, който спира коли.

 

„Видях, че нещо подаваха на полицая, обаче от дългото разстояние не се видя какво му дава. И реших да взема фотоапарата и да изчакам”, разказва Димитър. Минути по-късно полицаят спира нова кола.

 

Димитър успява да заснеме няколко автомобила. В два от случаите се вижда ясно как полицаят прибира пари. Вчера студентът качва клипа в социалната мрежа без да подозира, че ще я взриви. За три часа има 80 000 гледания. Споделянията и коментарите плашат Димитър и той решава да свали видеото от профила си.

 

Студентът обаче очаква антикорупционната политика на МВР да даде резултат. Дотогава разчита само на съвестта. По информация на bTV полицаят от клипа преди години е бил наказван за нарушение на служебната дисциплина. 

 

По-рано днес Софийската градска прокуратура съобщи, че се е самосезирала по случая. Обвинителите са изизскали всички материали от Столичната дирекция на полицията, където се извършва дисциплинарната проверка.

 

Междувременно от МВР изнесоха данни, според които от началото на годината са образувани 43 дисциплинарни производства за корупция. 16 полицаи са били уволнени, а двама са наказани. По част от проверките резултат все още няма. В 7 от случаите сигналите са корупция не са се потвърдили.

Коментари

Новини Варна