IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
20:39 | 19 ноември 2014
Обновен: 04:01 | 28 март 2024

Министър Ангелкова представи структурата на министерството на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи на бранша проекта за Устройствен правилник на Министерството на туризма

По материала работи: Юлиян Атанасов
Министър Ангелкова представи структурата на министерството на туризма

 

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи на бранша проекта за Устройствен правилник на Министерството на туризма, съобщиха от пресцентъра на МИЕ, предаде dnes.bg. С правилника се уреждат функциите и структурата на Министерството на туризма. То се структурира в една главна дирекция, 6 дирекции, инспекторат, звено "Вътрешен одит" и финансов контрольор, е съобщила министър Ангелкова.
Специализираната администрация включва 4 дирекции. Министърът е подчертала, че нов момент в работата на ведомството ще бъде трансформацията на дирекция "Туристическа политика" в главна дирекция, която ще се занимава с разработването на политиката в областта на туризма. Запазва се дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма" и се създават две нови дирекции - "Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма" и "Програми и проекти в туризма".
Министър Ангелкова е заявила, че новата структура на ведомството няма да е за сметка на допълнителен финансов ресурс и се осъществява в рамките на съществуващата численост на администрацията.
От думите й е станало ясно, че новата дирекция "Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма" ще подпомага министъра при представляването на България пред международните организации в туризма. Тя ще координира също създаването на туристически представителства на България в чужбина и ще ръководи туристическите съветници в службите по търговско-икономическите въпроси към задграничните ни представителства.
Другата нова дирекция "Програми и проекти в туризма" ще подпомага министъра в реализацията на проекти за развитието на туризма на национално, регионално и местно равнище, включително за развитието на инфраструктурата. Тя ще координира и ръководи изпълнението на програми и проекти, финансирани от ЕС, ще поддържа регистър за сключените договори по ОП "Регионално развитие" и ще осъществява мониторинг.
Предстои проектът за Устройствен правилник да бъде публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на икономиката и енергетиката.

 

Коментари

Новини Варна