IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
10:47 | 20 ноември 2014
Обновен: 04:12 | 20 април 2024

Нивото на Осъм в Троян скочи 3 пъти

Двойно се е покачило и в Ловеч

По материала работи: Златина Добрева
Нивото на Осъм в Троян скочи 3 пъти

Нивото на реките в Ловешка област се е покачило значително след падналите валежи през последното денонощие, съобщиха от Хидрометеорологичната станция в Ловеч пред БТА.
Най-сериозно е повишението на нивото на река Осъм в Троян, като днес то е с над три пъти по-високо от вчера и е достигнало почти метър при едва 27 см вчера.
Двойно се е покачило то в Ловеч, където също е достигнало един метър. Повишило се е и нивото на река Вит в Тетевен. Там тази сутрин са измерени 132 см при 88 см вчера.
Най-много дъжд в Ловешка област е валял в районите на троянското село Черни Осъм - 34 литра на кв. м. и град Априлци - 32 литра на кв. м. Над 20 литра са измерени в Ловеч, Тетевен, Рибарица и Шипково.
Част от Ловеч е останал без ток тази сутрин заради аварии, съобщиха от ЧЕЗ. Оттам поясниха, че причината за прекъснатото електрозахранване са влошените метеорологични условия.

Коментари

Новини Варна