IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:28 | 20 ноември 2014
Обновен: 00:13 | 18 април 2024

Съдът решава до месец дали Филип Златанов е виновен

Той поиска да бъде оправдан

По материала работи: Златина Добрева
Съдът решава до месец дали Филип Златанов е виновен

Софийският апелативен съд ще се произнесе до месец дали бившият председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов е виновен за начина, по който е администрирал преписки.
На първа инстанция Златанов получи ефективна присъда - три и половина години лишаване от свобода, но само за две от трите преписки.
Прокуратурата иска присъдата да остане същата, като обаче той бъде признат за виновен и за трите преписки, предаде БТА.
"Златанов не е върхът на пирамидата, имало е политически давления, а той като отговорен се е съгласил с това", твърди прокуратурата.
Защитата поиска оправдателна присъда, пише dnes.bg.
Пред съда Филип Златанов поиска да бъде оправдан, допълни, че не е извършил престъпление, и съжали, че казусът е ангажирал толкова много хора.
Заседанието на съда беше прекъснато за около два часа, тъй като на Златанов му прилоша.
Пред журналисти той отново припомни виждането си, че целият случай има политическа окраска. Златанов отказа да отговори кой стои зад инициалите ИФ, ББ, ЦЦ и се оплака, че процесът повлиял на здравето му.
В съдебна зала днес беше изслушана само една експертиза. Софийският апелативен съд прие частично заключението на вещото лице Валери Костадинов, работил по един от тефтерите на Филип Златанов, след като се оказа, че той е ползвал предишна своя експертиза, правена по ксерокопие на ксерокопие.
Съдът обаче прие заключение, че на 20 април 2012 г. подсъдимият собственоръчно е написал резолюция с текст “Дянков и Мавродиев се бият”.

Коментари

Новини Варна