IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
09:01 | 24 ноември 2014
Обновен: 03:50 | 16 април 2024

Брутално в час: Спукали тъпанчето на момиче с кука

10-годишен тормози съученици, те няма да влязат в клас

По материала работи: Лиляна Трънкова
Брутално в час: Спукали тъпанчето на момиче с кука

Брутален инцидент е станал по време на час в пловдивско училище. Момче в четвърти клас е спукало тъпанчето на своя съученичка с кука за плетене на гривни. Инцидентът се случил в час по музика в училище „Братя Миладинови”.
Родители на 17 от четвъртокласниците утре няма да пуснат децата си на училище. Те са подписали жалба срещу ученик, който тормози целия клас и протестират срещу бездействието на ръководството на школото, което не взима мерки срещу него.
Леа е на 10 години. Когато отивала към своята учителка по време на час, съученикът й Димитър се доближил до нея с куката.
„Взе една кукичка за плетене на гривни и ми бръкна в ухото, изпищях и после ме заведоха на лекар”, разказа пред Dnes.bg изплашането момиче.
Веднага след случилото се, то посетило близката поликлиника, а по-късно е оперирана.
Димитър е само в четвърти клас, а СОУ „Братя Миладинови” е петото училище, в което учи. Съучениците му разказват, че се изнервя, когато някой се обърне към него с фамилията му.
„Адски притеснително е, още повече тя във вкъщи сподели някои неща, които отиват към сексуален тормоз от самото дете – говори им нецензурни думи, опипвал е децата – и момченца и момиченца”, разказа пред Dnes.bg майката на Леа Вили Славова.
Другите деца от класа също се оплакват, че са обиждани и тормозени от Димитър. Показвал неприлични жестове и към учителите.
Днес 17 деца от 4 б клас няма да влязат в час и ще останат в двора на училището. „Ние не можем да си прекарваме часовете с него след тази случка”, разказва 10-годишната Леа.
Агенцията за закрила на детето и инспектората по образование разследват скандалния случай.
Автор: Илиян Велков

 

 

Коментари

Новини Варна