IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:22 | 24 ноември 2014
Обновен: 05:23 | 18 април 2024

Най-вредните храни в България

Истината е, че почти няма храна, която да не съдържа химикали

По материала работи: Лиляна Трънкова
Най-вредните храни в България

Никой производител няма да ви каже цялата истина за това, което ядете. Няма да разберете какво има в него и колко химикали поглъщате с всяка порция от храната, която слагате на трапезата си.
Индустрията иска да вярвате, че се храните с екологично чисти продукти на ниска цена, с истинско месо за жълти стотинки и с мляко от животни, гледани от бабите и дядовците ни по родопските села, съобщава  Аctualno.com.
Истината е, че почти няма храна, която да не съдържа химикали, подобрители и куп други неща, които не бихте искали да попадат в организма ви.
Време е да си отворим очите и да спрем да се заблуждаваме. Ето черния списък на най-вредните храни в България.
1. Кренвирши - съдържат всичко друго, но не и месо
Когато ядете кренвирши, на практика сервирате в чинията си добре замаскирани животински остатъци - от кости до остатъчни органи и мазнина. Всички колбаси с цена на килограм под 10 лева също влизат в тази категория.
За да ви е вкусно, в тях се слагат различни видове овкусители и оцветители, които бавно тровят организма ви. Пастетът също спада към тази категория.
2. Колбаси, пушени меса, риба - канцерогенни
Пушените меса съдържат нитрити, които в организма ни се превръщат в нитрозамини - вреда за здравето ни, от която трудно можем да се избавим.
3. Безалкохолни напитки - течната отрова
Излишните килограми са най-малкото, с което може да ви навредят всички видове безалкохолни напитки. Една от най-трайните последици след прекомерната им консумация е гастритът.
Безалкохолните съдържат огромен процент изкуствени подсладители. Натуралните сокове са по-малко вредни, но със сигурност не за подценяване.
4. Маргарин
Най-вредната съставка на маргарина е хидрогенираното растително масло, което полепва по вътрешностите на стомаха и червата. Отделените водородни молекули са силно канцерогенни.
5. Сладкиши - шоколади, вафли, бисквитки и други подобни
Ключовата дума тук е ЗАХАР и всички трицифрени числа с буквата Е пред тях. Всеки знае вредата от захарта, но малцина могат да откажат сладкото.
6. Чипс - сол, мазнина и калории
Чипсът е една от най-вредните храни, които са голям виновник за затлъстяването в САЩ, а вече и у нас. 100 гр задушени картофи съдържат средно 70 калории, а 100 гр чипс - 550 калории. Избирайте умно.
7. Разтворими напитки - 100% изкуствени съставки на добра цена
Всички разтворими степчета, бульони, чайове, кремчета и пудинги - всичко това е абсолютно изкуствено.
8. Бързите закуски - знаем си за тях
Знаем, но не правим нищо по въпроса, за да се ограничим от пиците и сандвичите, дебнещи от всеки ъгъл.

Коментари

Новини Варна