IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:13 | 27 ноември 2014
Обновен: 19:34 | 20 април 2024

Депутатите ще изслушат шефа на ДАНС за акцията срещу привърженици на "Ислямска държава" у нас

Седем души са обвинени за проповядване на антидемократичната идеология на "Ислямска държава"

По материала работи: Лиляна Трънкова
Депутатите ще изслушат шефа на ДАНС за акцията срещу привърженици на "Ислямска държава" у нас

На закрито заседание депутатите ще изслушат днес председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" Владимир Писанчев.
Поводът е проведената в няколко града специализирана операция на ДАНС, вътрешното министрество и прокуратурата срещу проповядването на война и на антидемократична идеология.
Седем души са обвинени за проповядване на антидемократичната идеология на "Ислямска държава". Това съобщи на пресконференция заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Според прокуратурата те са представлявали група с лидер Ахмед Муса, която е действала от юни до ноември тази година в Пазарждик. Всичките са българи от ромски произход, уточни Сарафов. Второто обвинение е, че от юли до ноември 2014-а година в Пазарджик, Пловдив и Асеновград са пропагандирали война словесно и чрез публикуване на снимки, видеоматериали и колажи в интернет с логото на "Ислямска държава". От ДАНС бяха категорични, че няма данни българи да са част от "Ислямска държава".
На днешното заседание депутатите трябва да разпределят и постоянните комисии между партиите. Обещанието е и осемте партии да имат председател на някоя от 22-те комисии.

 

Коментари

Новини Варна