IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:19 | 27 ноември 2014
Обновен: 04:16 | 16 април 2024

Изслушването на Писанчев за спецакцията на ДАНС е фарс!

Ташева: Има натиск да не разследват вносителите на радикален ислям

По материала работи: Лиляна Трънкова
Изслушването на Писанчев за спецакцията на ДАНС е фарс!

Като фарс, чиято цел е да се изведат основания за изграждането на ислямски център в София, определи изслушването на шефа на ДАНС Владимир Писанчев за спецакцията в Пазарджик срещу радикалния ислям депутатът от „Атака“ Магдалена Ташева.
Според нея изграждането на такъв център е стара мечта на премиера Бойко Борисов, но интересното било, че днес идеята е била подхвърлена от Писанчев пред депутатите по време на закритото заседание, по време на което той беше изслушан.
„Идеята беше подкрепена и от представителя на ПФ Красимир Каракачанов, щото видите ли, че арестуваният ходжа Ахмед Муса Ахмед бил продукт на обучението на ислям в чужбина, а ако имаме тук голям ислямски център, в него щял да се усвоява друг ислям, по-приемлив за нас“, обвини Ташева.
Според нея явно Писанчев е дошъл да убеди депутатите да изградят ислямски център с доводи от видеозаписи с обезглавяне, намерени на компютрите на арестуваните по време на спецакцията в Пазарджик.
„Ако намерените видеозаписи и материали в компютрите на Ахмед Муса Ахмед са доказателство за радикален ислям, то тогава МВР и ДАНС трябва да арестуват и мен, и всички, които се занимават с идеологията на исляма, такива видеозаписи би трябвало да имат и Писанчев, и подчинените му на компютрите си“, настоя тя.
Според нея няма как да бъде осъден човек на базата на такива видеозаписи, още повече че в НК умишлено не се допускат текстове за преследване на радикален ислям.
От „Атака“ са убедени, че има политически натиск върху ДАНС, за да не се разследват действително хората, които са вносители на радикален ислям.
"Още колко години те ще разхождат Ахмед Муса Ахмед пред камерите, за да стимулират дейност, защото той беше съден за пръв прът през 2002 г. Оттогава досега непрекъснато е съден, а той непрекъснато казва, че Аллах го е излекувал от шизофрения. Сега пак казва, че чува гласове, т.е. ще пледира невменяем. Въпросът ни е има ли политически натиск над ДАНС да се оставят истинските вносители на ислямския терор в България, защото те не са мюсюлмани. През 2012 г. стана ясно, че с помощта на посланика ни в Дамаск престъпникът Муафат Аласа с българско гражданско е изваден от сирийски затвор, прекаран по каналите за нелегален трафик и доведен в България със закрилата на Николай Младенов. Сега в пленарната зала стоят поне двама адвокати на 13-те имами, единият от тях е Хюсеин Хафъзов от ДПС“, обвини Ташева, но отказа да посочи кой е другият защитник на осъдените за проповядване на радикален ислям имами.
Според "Атака" Писанчев е представил пред парламента дори по-малко информация за спецакцията, отколкото има в медиите.
Автор: Камелия Цветанова

 

Коментари

Новини Варна