IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
20:19 | 27 ноември 2014
Обновен: 11:30 | 20 април 2024

Порожанов пак е шеф на ДФЗ

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” освободи изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие”

По материала работи: Юлиян Атанасов
Порожанов пак е шеф на ДФЗ

 

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” освободи изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” д-р Лозана Василева и избра единодушно длъжността да заеме Румен Порожанов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните, пише dnes.bg. Управителният съвет гласува д-р Лозана Василева и Атанас Добрев да заемат поста заместник-изпълнителен директор на ДФЗ. Атидже Алиева – Вели и Живко Живков запазват длъжностите си.
На заседанието си УС освободи Иванка Багдатова-Мизова от длъжността заместник-изпълнителен директор на ДФЗ.
Управителният съвет гласува и ресорите на заместник-изпълнителните директори.
Живко Живков ще отговаря за директните плащания и информационните технологии. Атидже Алиева – Вели ще отговаря за договориране, оторизация и ПРСР, а д-р Лозана Василева за Технически инспекторат и инвестиционно и краткосрочно кредитиране и селскостопански пазарни механизми. Атанас Добрев ще координира дейностите по САПАРД и Програмата за морско дело и рибарство.
Румен Порожанов беше министър на финансите в служебното правителство от август до ноември 2014 г. От март 2011 до септември 2013 г. е изпълнителен директор на ДФЗ. Магистър е по „Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт” и по „Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт” от Университета за национално и световно стопанство в София. Порожанов има специализации по публични финанси, публично управление и структурни реформи в Joint Vienna Institute, Австрия.
Д-р Лозана Василева защитава докторска степен по аграрна икономика в Университета за национално и световно стопанство и специализира биоземеделие в Университета Южна Бохемия в Чехия. В периода 2003 г. - 2004 г. работи като старши експерт по агростатистика в Областна дирекция „Земеделие и гори” в град Пазарджик. От 2004 г. до 2009 г. е счетоводител, а от 2009 г. е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие” в град Пазарджик.
Атанас Добрев заемаше поста изпълнителен директор на фонда от юли 2014 г. до септември 2014 г. Той е заемал различни длъжности в продължение на близо 6 години в институцията. Добрев е завършил магистратура специалност „Стопанско управление” във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”.
Атидже Алиева - Вели през 2005 г. се дипломира като магистър в специалност „Индустриални биотехнологии” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. В началото на 2014 г. защитава втора магистърска степен по „Публична администрация” със специализация „Държавна администрация” в Университета за национално и световно стопанство. От 2007 г. до момента е заемала различни длъжности в ДФЗ.
Живко Живков е магистър по „Право” във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и магистър „Агроном” от Лесотехническия университет в гр. София. От 2009 г. до 2014 г. е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие” във В. Търново.

 

Коментари

Новини Варна