IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
20:24 | 27 ноември 2014
Обновен: 01:30 | 26 март 2024

Исмаилов бил в Турция два пъти на море и веднъж по служба

Зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов призова Патриотичния фронт да представят доказателства

По материала работи: Юлиян Атанасов
Исмаилов бил в Турция два пъти на море и веднъж по служба

 

Зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов призова Патриотичния фронт да представят доказателства за твърдението си, че той работи за чужди служби. „Това са пълни глупости, ако има и капка съмнение в това нещо, че имам нерегламентирани контакти с чужди служби и държави, аз на секундата си подавам оставката“, заяви той, пише dnes.bg. Исмаилов е категоричен, че не е опасност за националната сигурност и не е чужд агент.
Добре се чувствам като зам.-министър, който си изпълнява задълженията, който защитава националната сигурност и националните интереси на Република България - това е явно. Политиците, особено някои лидери, затова, че носиш друго име, различно, вдигнаха много шум за нищо, смята той.
Исмаилов обясни, че е бил три пъти в Турция – веднъж по служба през 2005 г. и два пъти на море, но не е имал на контакти на политическо равнище.
„Не познавам Ердоган и Давутоглу, нямам нищо общо“, подчерта той. „И аз съм един от хората, които са най-проучвани в тази страна, така че ако имаше съмнение, службите за сигурност да са го дали това нещо. Аз никога и под какъвто и да било предлог не съм членувал в политически партии и неправителствени организации, единствено членувам в Ловно-рибарския съюз“, съобщи Исмалиов.
Зам.-министърът каза, че е е работил с най-високо ниво на достъп до класифицирана информация и досега никога по никакъв повод не е изтичала информация.
Исмаилов отново изрази готовност да подаде оставка, ако той е проблемът за държавата и правителството.

 

Коментари

Новини Варна