IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
09:04 | 30 ноември 2014
Обновен: 06:53 | 27 април 2024

Искат да продадат паметника на Иван Вазов в Сопот

Общински дълг заплашва да остави без покрив 18 социалнослаби семейства

По материала работи: Лиляна Трънкова
Искат да продадат паметника на Иван Вазов в Сопот

Сопотски семейства, получили от общината жилища, защото са социално слаби, са пред изхвърляне на улицата, след като Сопот не е покрил свой дълг към фирма-изпълнител на проект, стана ясно от репортаж на Нова телевизия. Наетите от фирмата частни съдебни изпълнители дори са се заканили да продадат на търг и паметника на Иван Вазов, който е в центъра на града.Хората са шокирани от случилото се, те са подложени на тормоз от колекторски фирми, а обявените цени за жилищата им са непосилни за социалнослабите. Така през декември, ако хората не купят имотите, ще бъдат изхвърлени на улицата.
Според засегнатите, проблем е в това, че ВМЗ не са превели на общината необходимите суми, с които трябвало да бъде платено на фирмата-изпълнител на проекта. Така в причина за изхвърлянето на хората се превръща държавата, която е собственик на завода.
Единствената възможност за излизане от ситуацията е да бъдат преведени дължимите суми на общината от държавния бюджет – става дума за 6.2 милиона лева – и с това да се разплатят сметките към фирмата.

Коментари

Новини Варна