IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:41 | 30 ноември 2014
Обновен: 13:28 | 25 март 2024

Втори ден издирват бракониери, убили стадо благородни елени

При съвместната акция е разкрит и незаконен цех за преработка на дивечово месо

По материала работи: Лиляна Трънкова
Втори ден издирват бракониери, убили стадо благородни елени

Втори ден полицията издирва мъж, заподозрян за съучастие в масово убийство на благородни елени в севлиевския балкан. Труповете на две кошути и два приплода са открити вчера сутринта при спецакция в района на село Батошево. Разкрита е и незаконна кланица, която се намира в къща в севлиевското село Горна Росица. По случая беше задържан и 43-годишен мъж от София, който е освободен след изтичане на наложената мярка.
Сигналът подава служител на горското стопанство, който през нощта чул изстрели. По-късно полицията открива гилзи и телата на убитите животни. Заподозрени са двама земеделски производители, които не са местни жители. Единият е задържан, а другият се издирва.
Цветан Петков, началник на РУП-Севлиево обясни, че има кръг от заподозрени лица, но все още се установява кои от тях са съпричастни с деянието.
"Има си законен ред за ловуване на елени, в случая става въпрос за нелегален лов. Интересът е насочен към месото, струва между 400 и 600 лева!", каза пред БНТ Иван Недков, директор на Северноцентрално държавно предприятие.
Местни ловци разказват, че двамата заподозрени искали да станат членове на тяхната ловна дружинка, но не били приети. Няколко пъти правили дарения и осигурили фураж за ловните полета. Хората са потресени от жестокостта на брокониерите, но никой не може да потвърди, че те са извършителите. "Лакомията е грозно нещо! Това е унищожение на цяло стадо, дето се казва прекъсва се една полулация на дивеча. Ние се грижим за дивеча и дойде друг отнякъде си, да го унищожава просто", твърдят местните.
При съвместната акция е разкрит и незаконен цех за преработка на дивечово месо. Кланицата се намира в къща в село Горна Росица.Там е открито едно помещение, в което са обработвани не само тези животни, но и много други. Имало е следи от кръв, кожи, вътрешности, иззето е оръжие, патрони, прибори за нощно виждане и т.н.
По случая е образувано досъдебно производство. Разпитите и огледите продължават.

 

Коментари

Новини Варна