IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
11:21 | 1 декември 2014
Обновен: 04:49 | 16 април 2024

Двоен ръст в туризма пожелава Борисов на Ангелкова за ЧРД

Тя почерпи колегите си в МС за празника, който бил вчера

По материала работи: Лиляна Трънкова
Двоен ръст в туризма пожелава Борисов на Ангелкова за ЧРД

Двоен ръст в туризма догодина пожелава премиерът Бойко Борисов на ресорния министър Николина Ангелкова за рождения й ден.
В началото на извънредното правителствено заседание за бюджета за 2015 г. Ангелкова почерпи за празника си, който беше вчера.
Секунди по-късно Борисов се поправя с ново пожелание – „или поне да спре спадът“.
Премиерът информира министрите, че е провел среща с вицепрезидента по бюджет на ЕК Кристалина Георгиева, в която са участвали министрите от икономическия екип. Тема на разговора е бил новият инвестиционен план на Комисията.
Борисов заявява, че се очаква той да създаде до 1,3 млн. работни места на територията в ЕС.
Планът лежи на 3 основни елемента – създаване на специален европейски фонд за стратегически инвестиции, който да мобилизира над 315 млрд. евро допълнителни инвестиции през периода 2015-2017 година, да изградим система за разпознаване и бързо задвижване на важни и необходими европроекти, най-вече в областта на инфраструктурата, енергетиката, енергийната ефективност, образованието, иновациите, транспорта, неща, които във всички програми на двете партии, които сме в коалиция и другите, които ни покрепят ги има и трето изготвяне на пътна карта, информира Борисов и допълва, че по този начин ще се стимулира бизнес средата, за да стане Европа по-атрактивна за инвестиции.
Премиерът заявява, че страната ни подкрепя плана и обещава да се постарае постараем максимум да работи по него.

Автор: Веселина Йорданова

 

Коментари

Новини Варна