IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
13:02 | 1 декември 2014
Обновен: 04:51 | 16 април 2024

Данъчни под прикритие бдят за касови бележки на 8 декември

На прицел ще са ресторанти, хотели, дискотеки

По материала работи: Лиляна Трънкова
Данъчни под прикритие бдят за касови бележки на 8 декември

Данъчни служители наблюдават ресторанти, хотели и увеселителни заведения заради наближаващия студентски празник. Това съобщи говорителят на НАП в областния град Божана Илиева. Задачата е да се гарантира, че приходите от куверти и туристически пакети ще бъдат декларирани от търговците.
Тази седмица десетки инспектори на НАП-Пловдив следят офертите за 8 декември, предложени в интернет, а оборотите на вече набелязани заведения в Южна България се следят дистанционно чрез връзката между касовите им апарати и единната електронна система на НАП.
В дните около самия празник инспектори ще проверят десетки дискотеки, ресторанти и хотели във всички по-големи градове, които са в обхвата на пловдивската териториална дирекция и особено в курортите, където се очаква силно студентско присъствие. Част от проверяващите ще са под прикритие и ще проверяват дали при поръчка се издава касов бон, пише БТА.
През тази година основният подход на проверяващите ще е т. нар. открито наблюдение - постоянно присъствие в заведенията на инспектори, чиято роля е да наблюдават отчитането на приходите и издаването на документи за покупките, обясни Илиева.
От НАП напомнят, че при плащанията на туристически пакети за студентския празник задължително се издава касова бележка, освен в случаите, когато парите се превеждат по банков път. Сигнали за неиздаване на фискален бон се подават на телефон 0700 18 7000700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

 

Коментари

Новини Варна