IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
15:44 | 3 декември 2014
Обновен: 22:39 | 18 април 2024

Спешната помощ да се отзовава само след гаранции за сигурност от кмета?

Лекарка е била бита с част от счупен мотор от двама роми при посещение на бременна

По материала работи: Лиляна Трънкова
Спешната помощ да се отзовава само след гаранции за сигурност от кмета?

Представител на местната власт трябва да гарантира, че когато линейка отива да оказва спешна помощ, екипите няма да бъдат бити. Мнението е на здравния министър д-р Петър Москов, в коментар за поредния случай на насилие над спешен екип от тази неделя, съобщи Дарик.

Оказа се, че лекарка е била бита с част от счупен мотор от двама роми при посещение на бременна пациентка в ботевградското село Врачеш.

Министърът обясни, че се чувства бесен от факта, че местният кмет не е успял да гарантира сигурността на спешния екип в този момент.

„Няма как да отделяме повече пари за качествена спешна помощ и едновременно с това моите лекари да бъдат бити за това, че ходят някъде”, каза Москов и обяви, че в последните седмици се опитва да бъде диалогичен, но по този въпрос няма да бъде „кротък”. „Това няма да се повтори към момента, защото с риска да скандилизирам много от вас ще кажа - в село Врачеш, община Ботевград, изразявам много силния си скепцис, че отново ще пристигне екип при положение, че кметът не е лично там, за да осигури сигурността на лекарите”, каза Москов.

„Кметът трябва да гарантира, че ще има сигурност и така ще бъде за всяко едно място. Това са цигански банди, нека бъде ясно. Не е достатъчно да бъдат осъдени, а някой на местно ниво да гарантира, че екипите ще се прибират от адресите”, обяви той.

 

Коментари

Новини Варна