IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
12:48 | 5 декември 2014
Обновен: 09:58 | 26 март 2024

Режат Реформаторите от субсидия, докато не се преброят

Не било ясно колко точно са партиите в Блока

По материала работи: Юлиян Атанасов
Режат Реформаторите от субсидия, докато не се преброят

Партиите в Реформаторския блок няма как да получат пари от държавата, докато не стане ясно колко точно на брой са. Това става ясно от писмо на финансовия министър Владислав Горанов до десния съюз, пише dnes.bg.
Причината е, че в коалиционното споразумение на РБ е записано, че парите се разпределят между 5 партии – СДС, ДСБ, ДБГ, НПСД и БЗНС. По-късно към Блока се присъединиха БНД и ХДП, които сега претендират също да получат субсидия. До 11 декември Реформаторите трябва да решат проблема, ако искат да получат транша от държавата.
За проблема потвърди вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова. В кулоарите на парламента тя обясни, че Реформаторите трябва да решат проблема си. „Това е първият въпрос, който ние бяхме поставили по време на първия кръг разговори с тях“, припомни Бъчварова. Според нея политическият процес в партиите в Блока продължава да тече не много равномерно и успешно.
„Това са последиците от липсата на ясно решение. И аз много се надявам те да намерят начин“, каза още вицепремиерът и допълни, че проблемът няма да постави под въпрос стабилността на кабинета.
Бъчварова коментира и намерението на Патриотичния фронт да напусне мнозинството зад кабинета. „Тяхно право е да решат дали ще продължат да ни подкрепят, или не. Мисля, че дори и да се случи, това няма да е толкова съществено за стабилността на кабинета“, каза вицепремиерът.
Тя посъветва Патриотите да проявят политическа зрялост и отговорност по отношение на недоволството срещу избора на Слави Бинев за шеф на комисията по култура. „Има много силен знак за несъгласие и неприемане“, констатира тя.

 

Коментари

Новини Варна