IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
18:31 | 5 декември 2014
Обновен: 06:08 | 11 май 2024

В година на бедствия доброволците излязоха на сцената

Президентът похвали помощта, която е насърчила вярата в доброто

По материала работи: Юлиян Атанасов
В година на бедствия доброволците излязоха на сцената

Президентът Росен Плевнелиев определи 2014 година като извънредно трудна с рекорден брой бедствия, през която доброволците са излезли на сцената.
Според държавния глава те са го направили по същия начин, по който гражданското общество е излязло година по-рано на улицата. Плевнелиев участва в церемония за връчване на Годишните награда „Доброволческа инициатива“ за 2014 година.
Президентът нарече годината „извънредно трудна, комбинация на външни и вътрешни кризи".
Той припомни, че когато централната и местната власт бяха затруднени, хиляди доброволци се притекоха на помощ, за да дадатнадежда на хората в беда. "С действията си вие променяте човешки съдби, градите бъдеще, изграждате култура на поведение и среда, насърчаваща всеки да вярва в доброто и да върши добри дела", обърна се Плевнелиев към доброволците.
Той обясни, че в България доброволците са 7 процента от общото население. Според него това е добро начало, над което трябва да се надгражда. Доброволците заслужават подкрепа, защото ги свързва общият стремеж за повишаване на съпричастността на обществото“, каза още Плевнелиев.
Той припомни направеното от хилядите доброволци, притекли се на помощ на пострадалите от наводненията в страната, на настанените у нас бежанци, на болни и на сираци. „Нито един акт на добрина не е пропилян”, каза той.

 

 

Коментари

Новини Варна