IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
18:37 | 5 декември 2014
Обновен: 06:09 | 11 май 2024

Утре пак дъжд, на места с условия за поледици

Времето ще остане облачно и в неделя

По материала работи: Юлиян Атанасов
Утре пак дъжд, на места с условия за поледици


И през следващото денонощие времето ще остане облачно. През нощта от югозапад отново ще завали. Утре валежите ще обхванат цялата страна, според прогноцата на НИМХ – БАН, цитирана от „Фокус“, пише dnes.bg. По-интензивни ще са през нощта в югозападните райони, а утре в Централна България. В северозападните райони, заради по-ниските температури, отново ще има условия за поледица и допълнително обледяване. Вятърът ще е слаб от изток, североизток. Минимални температури в Северна България 0°-3°, в Южна и по Черноморието до 5°-8°, максимални от 2°-3° в северозападните райони, до 10°-12° в южните.
По Черноморието ще бъде облачно и ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 9° – 11°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е около 8°-9°. В планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали сняг, под 1300 м – дъжд. Вятърът ще е до умерен от южната четвърт.
Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°. През следващите дни температурите постепенно ще се понижават и ще са почти без дневен ход. Ще се задържи и предимно облачно. В неделя все още през по-голямата част от деня ще превалява, но по-слабо.
В понеделник само на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Във вторник вятърът западната половина ще се ориентира от изток и ще е слаб до умерен, в източната ще бъде североизточен, умерен до силен.
Валежи ще има на много места, като с понижението на температурите в североизточните райони дъждът ще премине в сняг.
През нощта срещу сряда и в други райони в страната ще превалява сняг.

 

Коментари

Новини Варна