IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:46 | 7 декември 2014
Обновен: 03:34 | 21 април 2024

Нов контролиращ орган ще следи състоянието на водоемите

Разливите в Елхово продължават да се увеличават и да стават все по-големи

По материала работи: Лиляна Трънкова
Нов контролиращ орган ще следи състоянието на водоемите

До няколко дни ще бъде създаден единен национален контролиращ орган, който да следи състоянието на язовирите и да координира действията за защита от наводнения, обяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, цитиран от Btv. От вчера той е в Гълъбово, където все още е в сила бедственото положение.

"Ако има основен голям проблем, то това е липсата на единен национален контролиращ орган. Тук проблемът не е от малки безопасни язовири, а от големи национални язовири", обясни министърът и допълни, че за река Тунджа днес и утре са критичните нива, но всичко зависи от атмосферните условия.

Междувременно жители на Елхово се подготвят да влязат с лодка на мястото на разливите на река Тунджа. Момчетата са снабдени с гумени ботуши и с гребла. Обстановката в града е спокойна, няма никакво напрежение и паника. Нивото на реката е 4. 25 см. Увеличението е с 25 см. над критичните, но въпреки това не се налага евакуация. Наводнени са три улици. Около десетина къщи са със залети дворове. Разливите в Елхово продължават да се увеличават и да стават все по-големи.

Коментари

Новини Варна