IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
16:27 | 15 декември 2014
Обновен: 05:30 | 24 април 2024

Цацаров привика МВР шефове да докладват за Сертов

След разговорите всички останаха безмълвни

По материала работи: Лиляна Трънкова
Цацаров привика МВР шефове да докладват за Сертов

Главният прокурор Сотир Цацаров свика секретна среща в прокуратурата заради изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Обвинител №1 е поискал отчет за издирването от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, от шефа на столичната полиция Младен Маринов и от градски прокурори, съобщи Нова телевизия.

След срещата участниците в нея не дадоха изявления.

Вътрешният министър Веселин Вучков не е участвал в разговорите. Той обаче коментира пред журналисти, че целта на съвещанието е да се докладва по случая с изчезването на Сертов и по някои други случаи от последните дни.

„Няма образувано досъдебно производство“, каза МВР шефът. Той отказа повече подробности с аргумента, че не е човекът, който провежда непосредствено разследването.

През уикенда Вучков съобщи, че колата, с която се смята, че е изчезнал бившият шеф на ДАНС, е била засечена да влиза в Гърция. По думите му обаче не може да се каже с категоричност дали Сертов е бил в нея, или не.

Петко Сертов изчезна на 5-и декември и вече десет дни няма никакви следи от него. Полицията го издирва от миналата събота, когато съпругата му е съобщила за липсата му. В търсенето на бившия шеф на ДАНС се включи и Интерпол.

 

Коментари

Новини Варна