IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:21 | 22 декември 2014
Обновен: 08:05 | 16 април 2024

„Ер Берлин” започва да извършва код-шеър полети с „България Ер”

От средата на януари директните полети на „Ер Берлин” от Берлин до Копенхаген, Стокхолм, Гьотеборг и Хелзинки също ще летят с кода на българската авиокомпания

По материала работи: Лиляна Трънкова
„Ер Берлин” започва да извършва код-шеър полети с „България Ер”

От 14 януари 2015 г. „Ер Берлин” и „България Ер”, българският национален превозвач, ще предлагат код-шеър полети по избрани европейски маршрути.
„Ер Берлин” ще постави своя код на полетите на „България Ер” от Берлин, Франкфурт и Виена до София, с което въвежда непрекъснати полети за пръв път от Австрия до българската столица.
„България Ер” също така планира да приложи своя FB код на полети от мрежата от маршрути на „Ер Берлин”: в бъдеще вътрешните полети в Германия от Берлин – Тегел до Дюселдорф, Кьолн, Франкфурт и Щутгарт ще имат допълнителен полетен номер. От средата на януари директните полети на „Ер Берлин” от Берлин до Копенхаген, Стокхолм, Гьотеборг и Хелзинки също ще летят с кода на българската авиокомпания. Благодарение на новото код-шеър споразумение пътниците от София могат също да се възползват от удобни  свързващи полети по мрежата от маршрути на „Ер Берлин”, например до Чикаго, Ню Йорк и Абу Даби.

Стефан Нагел, старши вицепрезидент на Съюзи и сътрудничество, „Ер Берлин”,  заяви: „Радваме се да приветстваме „България Ер” като нашия 20-и код-шеър партньор. Нашите гости ще се възползват значително от увеличението на полетите и от връзките между полетите по европейски и далечни маршрути”.
Със стартирането на код-шеър полетите в средата на януари всички полети по мрежата от маршрути на „Ер Берлин” до и от България ще се извършват от „България Ер”. Пътниците, които вече са резервирали полет с „Ер Берлин” по маршрута Берлин – София, ще бъдат прехвърлени на новите код-шеър полети.

За „Ер Берлин”
„Ер Берлин” е една от водещите авиокомпании в Европа и лети до 171 дестинации в цял свят всяка година. Втората по големина авиокомпания в Германия е превозила повече от 31.5 милиона пътника през 2013 г. „Ер Берлин” предлага глобална мрежа от маршрути чрез стратегическото си партньорство с „Етихад Еруейз”, която има 29,21% дял в „Ер Берлин”, и чрез членство в авиационния съюз Oneworld. Топбонус, програмата за лоялни клиенти на „Ер Берлин”, е една от водещите програми в Европа с повече от 3.5 милиона члена. Авиокомпанията с всепризнатата услуга оперира код-шеър полети в цял свят, съвместно с 20 авиокомпании. Флотата е една от най-модерните и екологично ефективни в Европа. Заедно с други авиокомпани, „Ер Берлин” принадлежи на „Етихад Еъруейз Партнърс”, нов бранд, с който „Етихад” е обединявала съвместни дейности от края на 2014 г.

За „България Ер”
„България Ер” е националният въздушен превозвач на Република България. Основна цел на авиокомпанията е да предлага на своите клиенти услуги по въздушен превоз с най-високо качество, комбинирани с традиционното българско гостоприемство на борда на самолетите.
Авиокомпанията извършва редовни полети от Варна и София до 28 основни града в Европа и Близкия Изток, а също така чартърни и бизнес полети по заявка до над 100 дестинации. Заедно със своите партньори, „България Ер” предлага на клиентите си възможност за пътуване до над 400 града в Европа, Азия, Африка и Северна Америка.
„България Ер” е авиокомпания, известна със своите традиции. Към това днес се добавя непрестанният стремеж към предлагане на още по-качествени услуги, предоставяни чрез нови, сигурни и комфортни самолети.

 

 

Коментари

Новини Варна