IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
13:02 | 24 декември 2014
Обновен: 04:24 | 21 април 2024

Наказват ЕРП-тата при фактури на тока за над 30 дни

Предупредени са, няма да го позволим, заяви Делян Добрев

По материала работи: Юлиян Атанасов
Наказват ЕРП-тата при фактури на тока за над 30 дни

 

ЕРП-тата трябва да са предупредени, че няма да се позволи да фактурират повече от 30-дневен период. Това заяви председателят нa Комисията по енергетика в Народното събрание и бивш енергиен министър Делян Добрев, пише dnes.bg. Той припомни, че този "филм" с отчитането на сметките на ток е от 2012 година.
"И сега има серия от почивни дни, но ако електроразпределителните дружества го направят, ще бъдат наказани с цялата сила на закона", закани се Добрев.
По думите му те имат база от последните сметки за ноември и могат през декември да направят сравнение. Той обясни, че ако в тях има по-висок процент, това означава, че ЕРП-тата не са си свършили работата.
Добрев изрази несъгласие с практиката в други страни електромерите да се отчитат на 3 или 6 месеца и да се плащат прогнозни сметки.
"Новите технологии позволяват да се сменят електромерите с такива с дистанционно отчитане, те дори позволяват и домакинството да следи сметките си”, допълни Делян Добрев.

 

Коментари

Новини Варна