IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
20:59 | 4 януари 2015
Обновен: 23:08 | 18 април 2024

Следпразнично: Магазините свалят цените с до 85%

Голямото пазаруване започва в края на месеца, бутиците обявиха намаления

По материала работи: manager
Следпразнично: Магазините свалят цените с до 85%

До 85% намаления ни чакат към края на януари-началото на февруари. Традиционно след Нова година започват големите намаления по магазините. И въпреки изпразнените по празниците джобове моловете се пълнят и задължително всеки купува по нещо,пише Всекиден.com.

 

През първия месец от годината първо свършват размерите, а после и цветовете, предупреждават търговците. Затова, ако сте решили да сменяте гардероба си, трябва да го направите възможно най-бързо. Българските намаления обикновено са с до 70% по-ниски цени, но през последните години те падат и с 80-85%. Ако изчакате крайните намаления, обаче може да не намерите това, което търсите. Въпреки това в края на периода наистина може да купите хубави неща за много малко пари. Намаленията се правят, за да може количествата от този сезон да се изчистят с цел да навлязат новите. Много българи обаче се отдават на шопинг в чужбина. Нашенците споделят, че вярват повече на чуждите намаления, защото у нас търговците често злоупотребяват, като първо качват цените, а после правят намалението. Франция налага строг контрол на търговците по време на намаленията и сериозна защита на потребителите. Освен по-ниските цени, те получават и следгаранционно обслужване. В Испания, Словения и Гърция намаленията са най-дълги и могат да продължат до началото на март, а в Кипър търговците продават по-евтино когато си поискат през годината.

 

Януари е и времето на намалените играчки, електроуреди и дрехи. Недоволните клиенти се оплакват на Комисията за защита на потребителите най-вече, че няма достатъчно от намалените стоки или се съмняват дали по-ниските цени са истински.

Коментари

Новини Варна