IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:32 | 7 януари 2015
Обновен: 06:39 | 1 март 2024

Минус 27° измериха на Мусала

Студът скова и Северна България

По материала работи: Златина Добрева
Минус 27° измериха на Мусала

Студ и много ниски температури превзеха планинските върхове. Тази сутрин на Мусала бяха измерени минус 27 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
На Черни връх температурите паднаха до минус 22 градуса, на Ботев – минус 21, на Мургаш – минус 16, а в местността Рожен – минус 17.
В равнинната част на страната най-студено тази сутрин е било в Северна България. В Драгоман, Разград и Добрич са измерени минус 12 градуса. Северна България се смръзна и от леден вятър. В Добрич скоростта му сутринта е достигнала до 16 метра в секунда.
Във Варна също духа силно. Вятърът е северен и силата му е около 9 метра в секунда. Поривите му достигат и до 14 метра в секунда. Заради силния вятър пристанището в морската столица e затворено.
Студът ще остане и утре, сочи прогнозата за времето. Очакванията са утре сутрин да е още по-мразовито и градусите да паднат до минус 15.
След това обаче температурите ще тръгнат нагоре. Синоптиците прогнозират в петък градусите да се качат леко, а съботата да е дори топла и слънчева.
Следващата седмица обаче отново ще започне със студ, но и той като сегашният няма да е дълготраен.

Коментари

Новини Варна