IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
20:09 | 7 януари 2015
Обновен: 21:17 | 7 май 2024

Български самолети ще могат да летят до Канада

След като влезе в сила споразумението се очаква трафикът между Европа и Канада да се увеличи със 17 млн. пътници годишно

По материала работи: Слав Велев
Български самолети ще могат да летят до Канада

България получава достъп до авиационния пазар на Канада при предлагането на въздушни услуги. Това следва от Споразумение за въздушен транспорт между Европейската общност и Канада, което днес правителството предложи да бъде ратифицирано от Народното събрание.

България няма сключена Спогодба за въздушен транспорт с Канада, а новото споразумение заменя съществуващите двустранни спогодби, подписани от други членки на ЕС.   

След като влезе в сила споразумението се очаква трафикът между Европа и Канада да се увеличи със 17 млн. пътници годишно, а ползите за потребителите се изчисляват на 5 млрд. евро за година, съобщи правителствената пресслужба. 

Всички авиокомпании от ЕС ще могат да изпълняват директни полети до Канада от всяко място в Европа. Споразумението премахва и всички ограничения за маршрутите, цените или броя полети на седмица. Авиокомпаниите ще имат свобода да сключват търговски споразумения като споразуменията за споделяне на кодови обозначения, които са от значение за превозвачите, обслужващи голям брой дестинации, и да определят своите тарифи в зависимост от закона за конкуренцията. Споразумението гарантира постепенното създаване на открито авиационно пространство между ЕС и Канада. То урежда и възможностите за инвестиции и сътрудничество в безопасността, сигурността, социалните въпроси, интереси на потребителите, околна среда, управлението на въздушното движение, държавните помощи и конкуренцията, информира правителствената пресслужба. 

 

Коментари

Новини Варна