IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:31 | 10 януари 2015
Обновен: 00:10 | 22 април 2024

Служители на затворите отново протестираха

Ръководството на правосъдното ведомство прие на среща част от тях

По материала работи: Златина Добрева
Служители на затворите отново протестираха

Служители на затворите и надзиратели от местата за лишаване от свобода от цялата страна се събраха на протест пред Министерството на правосъдието. Сред тях имаше и варненски представители.
Исканията им за пореден път бяха свързани с осигуряването на финансиране в размер на между 10 и 12 млн. лв - пари, с които да бъдат заплащани извънредният и нощният труд на надзирателите.
Председателят на синдиката на работещите в затворите Иван Петров коментира пред журналисти, че за пета поредна година в бюджета на Министерството на правосъдието тази сума не е предвидена.
Ръководството на правосъдното ведомство прие на среща част от протестиращите, с които да преговаря. За да подкрепят служителите от затворите в протеста се включиха и представители на най-големия полицейски синдикат. След края на срещата служителите на затворите потеглиха на митинг-шествие, информира dnes.bg.
Снимки bgonair.bg

Коментари

Новини Варна