IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
08:19 | 11 януари 2015
Обновен: 00:40 | 22 април 2024

Силен гръм разтърси Разлог

Няма опасност за хората и околната среда след взрива на газови бутилки тази нощ край Разлог

По материала работи: Лиляна Трънкова
Силен гръм разтърси Разлог

Към 01:30 тази сутрин на станция за декомпресиране на природен газ край Разлог, собственост на „Овергаз Запад”, са се запалили четири ремаркета, натоварени с трейлери (бутилки) с компресиран природен газ, съобщиха от пресцентъра нa "Овергаз Инк". В резултат на това в района на града е бил чут силен взривен шум, който е обезпокоил жителите.
Няма пострадали хора при инцидента. На мястото, което се намира извън града, има екипи на „Овергаз Запад”, на полицията и пожарната. Ситуацията е овладяна и пламъците са загасени.

Няма опасност нито за хората, нито за околната среда от изтичане на природен газ. Екипите на газовото дружество предприемат необходимите мерки за обезопасяването на района. Предстои да се изяснят причините за възникването на инцидента. Газоподаването по мрежата, която захранва Разлог и Банско със синьо гориво, е временно преустановено.

Ако газоподаването не бъде възстановено навреме, утре денят може да бъде обявен за неучебен.

Коментари

Новини Варна